Tagtik-
La plus petite agence de presse du monde mais plus pour très longtemps...
Cycling

Tourinkomsten: Ploeg van Lefevere bovenaan ondanks falende Cavendish

(Tagtik) Halverwege de Tour en met één rustdag achter de rug, is er nog altijd geen schandaal uitgebroken, wat tegen de tradities van de Franse pers ingaat. Dan maar even kijken naar de verdiensten van de ploegen. Daar vinden we vreemd genoeg OmegaPharma-Quickstep bovenaan

Misschien wel even duidelijk stellen dat dit de verdiensten waren tot de rustdag. Intussen zijn zowel OmegaPharma-Quickstep, Argos-Shimano en Sky al een pak rijker. Maar dankzij één overwinning van Cavendish, een pak ereplaatsen, tussenspurts en de witte trui van Kwiatkowski, had OmegaPharma-Quickstep op de rustdag het meest verdiend: 32.030 euro. Twee dagen gele trui en een ritoverwinning leverde de stille nummer twee, Orica-GreenEdge, 29.610 euro op. Het gifgroene Cannondale van Sagan ging met 29.100 euro lopen. Vacansoleil-DCM zag zijn aanvalslust (vooral Flecha en De Gendt) beloond met een mooie 24.440 euro. Sky pakte dankzij Froome 23.860 euro, maar met de gele trui om de schouders zal de ploeg inmiddels allicht de leiding overgenomen hebben. Movistar deed het niet slecht met enkel een paar ereplaatsen en een paar dagen witte trui voor Quintana: 23.490 euro. RadioShack-Leopard dankt zijn zevende plaats bijna uitsluitend aan de winst en gele trui van Jantje Bakelants (16.950 euro). Argos-Shimano pakte met winst en één dag gele trui slechts 15.820, maar zal inmiddels allicht Sky en OmegaPharma-Quickstep naar de kroon steken. Lotto-Belisol (15.750) en Garmin-Sharp (14.150) maken de top-10 compleet. De Franse en Italiaanse ploegen lijken er dit jaar letterlijk voor spek en bonen bij te rijden.

Een bijdrage van Dirk Rodriguez ✎  © Tagtik

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Tagtik en une phrase…

"Et vraiment, le peu de morale que je sais, je l'ai appris sur les scènes de théâtre et dans les stades de football, qui resteront mes vraies universités." (Albert CAMUS dans l'émission "Gros Plan", 1959)